כולם מבינים את היתרונות הגלומים בחתירה למצוינות, זה נכון בהתנהלות האישית היומיומית וזה נכון אף יותר בהתנהלות הארגונית. אנו חיים במציאות בה התחרות בין חברות וארגונים גדולה במיוחד, וזה רלוונטי לגבי כל הענפים. כך שמי שחברות וארגונים אשר מבקשים להתבלט על פני המתחרים וכמובן, לממש שאיפות של צמיחה והצלחה, יצטרכו כמובן, לפעול בכדי להשיג מצוינות בכל הפרמטרים: הן מצוינות ארגונית, הן מצוינות תפעולית והן מצוינות בהיבטים אחרים. כאמור, מצוינות לא מושגת בין רגע, מדובר בתהליך אשר כרוך בדרך, יחד עם זאת, באמצעות סבלנות ודבקות במטרה וכמובן, על ידי ליווי אישי מאנשי מקצוע שזהו תחום התמחותם הפרטני, ניתן בסופו של דבר להשיג את אותה המטרה.
מצוינות תפעולית – קווים לדמותה
מצוינות תפעולית, עוסקת למעשה, בכל מה שקשור לאופן התפעול היומיומי של הארגון או העסק. בהליך פיתוח מצוינות תפעולית, חשוב לשים דגש על פרמטרים כמו: עבודת צוות, מנהיגות, פתרון בעיות, משאבים ועוד.. כל מי שנכנס להליך של פיתוח מצוינות תפעולית, חייב לקחת בחשבון כי מדובר בהליך ארוך טווח, אשר דורש מחויבות והבנה שיש לפעול על מנת להמשיך ולהשתפר לאורך כל הדרך. מצוינות תפעולית טומנת בחובה קשת רחבה של יתרונות מהם הארגון יוכל ליהנות לאורך זמן ובין היתר: צמצום עלויות התפעול, מה שיצמצם את עלות המוצרים או השירותים, מבלי לפגוע בטיבם או איכותם – וכידוע, הליך צמצום שכזה, יכול לתרום תרומה גדולה להצלחה של הארגון או החברה.
מה חשוב לדעת על מצוינות ארגונית?
מי שתוהה על ההבדלים בין למציאות ארגונית, יגלה כי מצוינות תפעולית היא חלק אחד מתוך מספר חלקים אשר מרכיבים כולם מצוינות ארגונית – כך, לצורך השגת מצוינות ארגונית, יש לדאוג להשיג מצוינות תפעולית, מצוינות של ההון האנושי, מצוינות טכנולוגית ומצוינות בכל שאר האספקטים, אשר משפיעים על התנהלות הארגון. כאן חשוב לציין, כי קיימים לא מעט מודלים אשר מטרתם היא לסייע בהשגת אותה המצוינות – כאשר, שימוש בשירותיה של חברה אשר מתמחה בייעוץ והדרכה ארגונית, יאפשרו להכיר את המודלים וכמובן, גם לעשות שימוש באלו אשר נחשבים למתאימים ולרלוונטיים ביותר עבור אותו ארגון או עסק.
מצוינות ארגונית
יכולה ללא כל ספק להתוות את הדרך של העסק להצלחה ולהתייעלות כלכלית ולכן, קיימת חשיבות גבוהה לא לוותר על הטמעת הכלים במטרה להשיג את אותה המטרה. יש לוודא שהדרך למצוינות תתבצע בצורה הנכונה – כאשר ההמלצה היא להבין בשלב הראשון מהן המטרות והאם הצורך הוא לדוגמא לעבור הליך אשר יקדם לעבר המטרה של מצוינות תפעולית בלבד או שהציפייה תהיה דווקא להטמיע מצוינות ארגונית, בכל האספקטים אשר מהווים חלק מאותו הארגון.