כל ארגון שואף להגיע לאפקטיביות מקסימאלית, אבל בכדי להשיג את המטרה, עליו לדאוג לבחון את אופן ההתנהלות שלו בכל ההיבטים, להבין מה כדאי לשמר ולנקוט בפעולות על מנת לשפר את נקודות החולשה. לכל ארגון יש ארגז כלים אופציונאלי בו הוא יכול לעשות שימוש על מנת להגיע לאותה אפקטיביות, כאשר, ארגז כלים זה כולל בין היתר: פיתוח למידה בארגון, ביצוע מחקרים וסקרים וכמובן, פיתוח מנהיגות וניהול בקרב עובדים ומנהלים. כל כלי שכזה אומנם מצריך השקעה של משאבים מצד הארגון, אבל ברגע שהוא יקצור את הפירות (וייהנה מהן לטווח הארוך), הוא עתיד לגלות שההשקעה של אותם המשאבים הייתה משתלמת ואף יותר מכך. בכדי שהכלים יעמדו בסטנדרטים הגבוהים האפשריים, ההמלצה היא כמובן, להסתייע ביועצים חיצוניים – כמו לדוגמא, יועצים המתמחים בנושא של פיתוח מנהיגות בארגונים או פיתוח מנהלים.
הדרכת פיתוח מנהיגות
אם יש מטרה שהיא משותפת הן לבעלי חברה או מנהלי ארגון והן למנהלים הזוטרים ולעובדים, הרי שהיא תחושת השייכות, ההערכה ומיצוי היכולות והכישורים במקום העבודה. אז זה אומנם נכון, שכיום בעלי חברות ועסקים, עושים מאמצים בכדי לגייס עובדים מקצועיים ובעלי כישורים אשר מתאימים לדרישות המשרה. אך יחד עם זאת, בכדי לדאוג שהעובדים ימצו את מלוא היכולות והכישורים שלהם וזאת לאורך זמן, עליהם לדאוג להשקיע בעובדים ולסייע להם במיצוי הפוטנציאל וכאמור, פיתוח מנהיגות בארגונים או פיתוח מנהלים בארגון, יכולים לסייע בהשגת המטרה.
כאן חשוב להדגיש כי פיתוח מנהיגות וניהול, לא חייב להיות מיועד עבור בעלי תפקידים ניהוליים או בכירים בלבד – ארגון, אשר יקפיד לפתח מנהיגות בכל האגפים והדרגים, הוא ארגון שיפתח לעצמו צוהר לצמיחה ולהישגים. כמובן שמי שעושה את הצעדים הראשונים בנושא של פיתוח מנהיגות וניהול, יכול למצוא את עצמו מתלבט לגבי מה ואיך צריך לעשות ובאלו צעדים לנקוט על מנת להשיג את המטרה – אבל, במקום הזה בדיוק, ניתן להכניס לתמונה את אותו יועץ המתמחה בפיתוח מנהיגות וניהול והוא כבר ידע איך להבין את מלוא הדרישות והצרכים של הארגון ושל מנהליו ולהתאים עבורו את תוכניות פיתוח המנהיגות המתאימות – בחלק מהמקרים, היועץ אף ידאג לנושא של הדרכת פיתוח מנהיגות בפועל.
התאמה לזמנים בהם אנו חיים
"המנהלים של היום הם לא המנהלים של פעם" ולא מדובר בעוד משפט שהוא קלישאה. על פי מחקרים המנהלים של היום ואלו של העתיד הינם שונים מהמנהלים ה"מיושנים" יותר אותם מכירים בארגונים. מנהלי העתיד אמורים להיות בעלי תכונות כמו: סקרנות, אינטליגנציה רגשית, דבקות במטרות ויכולות לגרום לדברים לקרות. אומנם חלק מאותן תוכנות הן מולדות אבל חלק מהן הן תכונות שניתן ורצוי לפתח וכאמור, בהליך של פיתוח מנהיגות וניהול ניתן לעשות זאת – וכידוע, האינטרס של כל ארגון הוא להכשיר את המנהלים הטובים ביותר.