מה בין מיתוג אישי למודל א.פ.ר.ת?

 

"מיתוג אישי הוא תהליך שבו האדם משווק כמותג. תהליך מסוג זה, שמפעיל האדם על עצמו, מיועד לקדמו בחייו העסקיים, המקצועיים וגם האישיים" (ויקיפדיה). השאלות המרכזיות שעלינו לשאול את עצמנו בתהליך הזה הן: מה היינו רוצים שיגידו עלינו גם כשאנחנו לא בחדר ומה הערך הייחודי שלנו?

מלבד העובדה הפשוטה של להיות אנחנו ולהתנהג באופן שאנחנו רוצים שיתפסו אותנו, ניתן גם להשפיע על האופן שבו אחרים תופסים אותנו ע"י שימוש במודל א.פ.ר.ת (אירוע, פרשנות, רגש, תגובה) המבוסס על גישתו של הפסיכולוג אלפרד אדלר.

א.פ.ר.ת הוא מודל התנהגותי המתאר את התהליך המתרחש בתוך האדם מרגע חשיפתו לאירוע ועד לתגובתו. המודל מניח שהאופן שבו אנחנו מפרשים אירועים הוא סובייקטיבי.

ובחזרה למיתוג אישי- אנחנו יכולים להשפיע על הפרשנות של אחרים לאירועים שאנחנו קשורים אליהם באופן שיחזק את ה"מותג" שלנו.

לדוגמא: מנהלת מבקשת מהעובדת שלה לבצע משימה מסוימת. לאותה העובדת חשוב להיתפס כיצירתית, למתג את עצמה ככזו, להיות מוערכת על היצירתיות שלה ולהתקדם לתפקידים שדורשים חשיבה יצירתית. לכן, העובדת יכולה בסיום המשימה, לספר על האופן היצירתי בו ניגשה למשימה ולהוסיף את הפרשנות שלה: "הרגשתי שאני מצליחה לתת את המענה הטוב ביותר בגלל היצירתיות שלי" ובכך היא "עוזרת" למנהלת לפרש את האירוע באופן שיחזק את הערך שמייחד אותה.  הרגש שיתפתח בעקבות הפרשנות שנתנו לאירוע כגון הערכה/ השראה, יכול לגרום לתגובה מותאמת בטווח הקצר "את באמת יצירתית" ובטווח הארוך יכול לקדם את אותה עובדת לתפקידים שדורשים חשיבה יצירתית.

יעל סלם אופז, מנהלת המחלקה לייעוץ ארגוני והדרכה

נשמח לשיתוף

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

תיאום טיפול

הסמן הימני של החוסן הנפשי בישראל

במהלך השנים האחרונות, תחום השיקום הנפשי בישראל עבר שינויים משמעותיים. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא דיאלוג תיאום טיפול, אשר פועל מעל 11 שנים ומוביל את

day care
דיאלוג לגיל הרך

חגים ומועדים במסגרות חינוכיות לגילי לידה- 3

מחשבות על תכנית מותאמת התפתחות ועל הדרכת הצוותים במסגרות מיכל כרמל, מנחת סופרויז'ן למדריכות בדיאלוג, יועצת-מדריכה חינוכית ומרצה   לוח השנה מזמן לנו לא מעט