האם פיתוח המנהיגות של מנהלי העולם החדש דומה לאופן שבו פיתחו מנהיגות בשני העשורים האחרונים?
כבר שנים שנדרשת מהמנהלים גמישות מחשבתית, יכולת להסתגל ולהוביל שינויים. אותנטיות הפכה ללב העניין ותפקידם של המנהלים כיום הוא בראש ובראשונה לפתח את העובדים שלהם. אז איך משפיעים השינויים של עולם העבודה החדש על תיאוריות המנהיגות הקיימות? בסדרה של פוסטים סוקרת @יעל סלם אופז, סמנכ"לית ייעוץ ארגוני בדיאלוג את ההשפעות של עולם העבודה החדש על תיאוריות המנהיגות הקיימות.
נתחיל ב: מנהיגות הסתגלותית Adaptive Leadership בספרם "מנהיגות במבחן" (2005) הגדירו חפץ ולינסקי מנהיגות הסתגלותית כפעילות של הנעת התקדמות. התקדמות, להגדרתם, היא הנעת יכולת ההסתגלות של בני האדם להתמודד עם בעיות קשות ולשגשג.
אז מה השתנה? בעבר הצורך לפתח בקרב מנהלים מיומנויות של הסתגלות, גמישות והובלת שינויים נבע בעיקר מהצורך להשתנות כתוצאה מהשפעות גלובליות, שינויים פוליטיים, צרכי שוק משתנים, מהפכת המידע ועוד, כלומר, הסתגלות לשינויים חיצוניים שדרשו מהארגון להתאים את עצמו. והיום? המגמות החדשות נובעות מצורך חדש – האנשים בעצמם משתנים!!! לכן, מנהיגות הסתגלותית בעולם החדש היא כזאת שמובילה שינוי המותאם לצרכים החדשים של אנשי העולם החדש, זו הסתגלות אחרת – לא שינוי חיצוני שמשפיע פנימה, אלא שינוי פנימי, הנובע מהא.נשים המובילים את החברה.
אז איך מפתחים את המנהלים של העולם החדש? רוצים לשמוע עוד? מוזמנים לדיאלוג איתנו על מגוון קורסים, הכשרות, סדנאות והרצאות, תכניות ליווי אישי ואימון למנהלים עדכניות מותאמות לאתגרי עולם העבודה החדש בתחום פיתוח מנהיגות.
לבינתיים יכולים להתרשם ממגוון הסדנאות שלנו בקטלוג הסדנאות למנהלים.
כתבה: יעל סלם אופז, סמנכ"לית ייעוץ ארגוני בדיאלוג