מנהיגות משתפת

האם פיתוח המנהיגות של מנהלי העולם החדש דומה לאופן שבו פיתחו מנהיגות ב- 2 העשורים האחרונים?

בפוסט הקודם, עסקנו ב מנהיגות הסתגלותית Adaptive Leadership.

הפעם נעסוק ב-מנהיגות משתפת (Collaborative leadership).

ראשיתו של המונח בשנות ה- 90 בעקבות חיבורים אסטרטגיים בין חברות ושותפויות בין מגזריות. מאוחר יותר חלחלה המנהיגות המשתפת גם לניהול צוותים, מתוך הבנה שהניהול ההיררכי שייך לעבר ומנהיגות משתפת, מעצם טבעה, מתאימה יותר לשינויים של הדורות החדשים ושל עולם העבודה המשתנה.

כיום, ניתן לחבר את המנהיגות המשתפת גם לצורך של העובדים בחיפוש אחר משמעות. עובדים מרגישים משמעותיים יותר כשהם שותפים לתהליכי קבלת ההחלטות. העובדים החדשים לא רוצים להיות “בורג קטן” במערכת, הם דורשים להכיר את התמונה הגדולה ולהשפיע.

אז איך מפתחים את המנהלים של העולם החדש? רוצים לשמוע עוד? מוזמנים לדיאלוג איתנו על מגוון קורסים, הכשרות, סדנאות והרצאות, תכניות ליווי אישי ואימון למנהלים – עדכניות ומותאמות לאתגרי עולם העבודה החדש בתחום פיתוח מנהיגות.

בינתיים יכולים להתרשם ממגוון הסדנאות שלנו בקטלוג הסדנאות למנהלים.

כתבה: יעל סלם אופז, סמנכ”לית ייעוץ ארגוני בדיאלוג

נשמח לשיתוף

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

דיאלוג לגיל הרך

אקלים מיטבי במסגרות חינוכיות לתינוקות ופעוטות

מאת: תמי אלבז, מדריכה חינוכית, מנחת סופרוויז’ן למדריכות ומובילת סדנת “אורות אדומים” איכות הטיפול – מאפיינים מבניים ותהליכיים איכות הטיפול במסגרת החינוכית נמדדת על פי

תיאום טיפול

הסמן הימני של החוסן הנפשי בישראל

במהלך השנים האחרונות, תחום השיקום הנפשי בישראל עבר שינויים משמעותיים. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא דיאלוג תיאום טיפול, אשר פועל מעל 11 שנים ומוביל את