"סליחה, אני בחופשה". אכן?/ אמנון טימר

עובדים רבים שיצאו לחל"ת וכאלה שעדיין עובדים מהבית או במתכונת שונה מהשגרה, מקננת בהם השאלה המטרידה: "מה יהיה ביום שאחרי?". השאלות מטרידות; "האם משרתי תמשיך להתקיים?", "האם הארגון בו אני עובד מספק יציב ואיתן כלכלית לשרוד תקופה זו?", "מה אני כבר יכול לעשות בכדי להגביר את הסיכוי שלי לחזור לעבודה?".

שאלות אלה וכנראה רבות נוספות מעסיקות כיום מאות אלפי אזרחים ואזרחיות בישראל, שנכנסו לאחרונה למעגל דורשי האבטלה. כ- 90% מהם כאלה שהוצאו לחל"ת עקב אי היציבות במשק.

בסקר שנעשה ע"י חברת דיאלוג ובוצע פעמיים ברציפות בשבועיים האחרונים, עולה  כי ככל שחולפים הימים, יותר ויותר עובדים יוצאים לחל"ת ומזוהה מגמה מדאיגה בה כמחצית מהעובדים חוששים כי לא יהיה להם לאן לחזור ( עליה של כ- 10% לעומת השבוע הקודם). הסקר מראה כיצד משתנים שונים כגון: גיל, מקום מגורים, השכלה, או רמת השכר, משפיעים על תחושת הביטחון התעסוקתי של עובדים בימים אלה.  עם זאת, הממצא המשמעותי שעולה מהסקר, מחזק תאוריות עמוקות ותובנות בסיסיות יותר ומצביע על כך שככל ששגרת יומו של העובד נפגעת, כך החשש לאבד את מקום העבודה עולה: 65% המקרב העובדים שיצאו לחל"ת מדווחים על חשש לאבד את מקום העבודה לעומת 45% שממשיכים לעבוד, אבל מהבית.

חשש קיומי  זה, מוסיף מימד נוסף של דאגה לתקופה זו הלחוצה ממילא ומעורר את  השאלה –  מה אני יכול לעשות כעובד בארגון  (גם עובד בחל"ת עקב המשבר)? כיצד אני יכול להשפיע על מצבי התעסוקתי ביום שאחרי?

ישנם גורמים שלעובדים אין השפעה ישירה עליהן, כמו: מצב המשק או איתנות כלכלית. אולם, ישנם גורמים בהם לעובדים בהחלט יש השפעה ישירה. כך למשל:

  • לבטא את המקצועיות שלנו על ידי הרחבת היצע השירותים בהם עסקנו עד היום. "למתוח" לקצוות את היכולות שלנו ולהציע שירותים חדשים.
  • להתגייס. להבין שאנו נמצאים במלחמה וכולנו בחזית. להמשיך ולתת מענה ללקוחות (החיצוניים לארגון וללקוחות הפנימיים לו) גם בתקופה של עבודה מהבית, חל"ת, בידוד וסגר.
  • לשדרג את היכולות המקצועיות שלי כעובד – בעיקר בניצול הזמן שעומד לרשותנו ללמידה עצמית, לשיתוף העמיתים בעבודה ללמידה ביחד (מרחוק), לפיתוח רעיונות מוצרים שירותים שיכולים להיות רלוונטיים ללקוחות הארגון לימי הקורונה וליום שאחרי, ולהשאיר אותי כעובד רלוונטי משמעותי ותורם לארגון.
  • להביע דאגה אמיתית ואמונה מלאה ביכולת שלנו לסייע לחברה, ללקוחות, למשק ולפעול בהתאם.
  • לשמור על קשר! להיות כל הזמן בקשר עם החברים בארגון , עם המנהלים שלי, להיעזר בכל הפלטפורמות העומדות לרשותי לקשר מרחוק:  ווטסאפ, רשתות חברתיות, תוכנת זום (מדריך משתמש ל-זום), סתם טלפון. אפשר לתאם פגישות "על כוס קפה" וירטואליות עם העמיתים לעבודה, להמשיך "לעבוד" ביצירת הנוכחות החיובית והתורמת שלי לעמיתים ולמנהלים שלי בארגון.

בתקווה לחזור לימי שגרה בריאים ברוחנו ובנפשנו במהרה.

  • אמנון טימר הינו מנכ"ל חברת 'דיאלוג' ייעוץ ארגוני מחקר והדרכה בע"מ, העוסקת בייעוץ, מחקר והדרכה לעסקים. מומחה במצוינות, פיתוח ואסטרטגיה ארגונית.

נשמח לשיתוף

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

תיאום טיפול

הסמן הימני של החוסן הנפשי בישראל

במהלך השנים האחרונות, תחום השיקום הנפשי בישראל עבר שינויים משמעותיים. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא דיאלוג תיאום טיפול, אשר פועל מעל 11 שנים ומוביל את

day care
דיאלוג לגיל הרך

חגים ומועדים במסגרות חינוכיות לגילי לידה- 3

מחשבות על תכנית מותאמת התפתחות ועל הדרכת הצוותים במסגרות מיכל כרמל, מנחת סופרויז'ן למדריכות בדיאלוג, יועצת-מדריכה חינוכית ומרצה   לוח השנה מזמן לנו לא מעט