בכדי שארגון יתפתח ויצמח קיימת חשיבות גבוהה לשים דגש על כל נושא ההדרכה והדרך הטובה ביותר להשיג את המטרה, עוברת דרך הנושא של פיתוח למידה לארגונים. פיתוח למידה מהווה כהליך אשר ייעודו לזהות את מלוא צרכי הלמידה באותו הארגון ולהקנות תכני הדרכה מותאמים. בהליך פיתוח למידה, נוקטים בלא מעט פעולות ובין היתר: הטמעה של עזרי לימוד רלוונטיים, בחירת שיטות הלימוד המתאימות כמו: למידה מתוקשבת, למידה פרונטאלית וכיוצא בזה ועוד.. כמובן, שבכדי הליך פיתוח הלמידה יתבצע בצורה מקצועית ויהווה כהליך אפקטיבי, חשוב להתאים אותו לצרכים הפרטניים של הארגון או החברה.
פיתוח למידה ארגונית – איך זה מתבצע?
ברוב המקרים, ההמלצה עבור חברות וארגונים גדולים להסתייע בשירותיו של יועץ פיתוח למידה חיצוני, אשר מחזיק בידע ובכלים לסייע לאותו ארגון בכל מה שקשור נושא של פיתוח למידה והדרכה. אותו יועץ יסייע לארגון בהטמעת דרכים ושיטות לימודים, כאשר, דרכים אלו יכולות לשמש את הארגון לאורך שנים – ולמעשה, לאורך כל "חיי" הארגון. יועץ שכזה יבין בשלב הראשון, את הצרכים הפרטניים של אותו ארגון – בהתאם לתחום העיסוק, לענף אליו הוא משתייך, לכמות העובדים ולפרמטרים רבים נוספים.
כמובן, שאחד מהתפקידים המרכזיים של יועץ פיתוח למידה, הוא להטמיע את שיטת הלימוד המתאימה לדוגמא: פיתוח למידה מתוקשבת וכיוצא בזה. כמובן, שבשלב הבא, הוא יסייע גם בבחירת עזרי הלימוד המתאימים ביותר, כאשר בין האפשרויות המוצעות: סרטוני הדרכה, מצגות, משחקי לומדה ועוד.. כידוע, בכדי שחומרי הלימוד יובנו ויחלחלו אצל העובדים, הם חייבים להיות מעניינים, מקוריים ומותאמים. לכן, יועץ למידה בארגונים שהינו מקצועי ומנוסה בתחום, יפעל על פי שלבים – בשלב הראשון, הוא ידאג לאתר את הצרכים הפרטניים, בשלב הבא לפתח את תוכניות הלמידה בהתבסס על פילוח האוכלוסיות השונות בארגון ובמקרים רבים, הוא גם יבצע בפועל הדרכה בארגון.
חשיבותה של בחירה נכונה
חשוב לזכור, כי פיתוח למידה, מהווה הליך משמעותי ובעל השפעה רבה על הארגון – כאשר, פיתוח למידה אשר מתבצע בצורה מקצועית ותוך ראייה פרטנית של צרכי הארגון, יאפשר להעביר את החומרים בצורה המיטבית לעובדים, מה שישפיע על הרמה המקצועית שלהם ועל האופן בו הם יבצעו את תפקידם. מהסיבה הזאת, ההמלצה היא לא להקל ראש בבחירת יועץ הלמידה ולוודא שמדובר באיש מקצוע מנוסה, אשר מחזיק בידע ובכלים מקצועיים מקיפים – בהליך הבחירה, מומלץ לשים דגש על הניסיון של אותו היועץ, על הרזומה שלו (אם קיימת אפשרות לקבל המלצות מארגונים אשר עבדו עם אותו היועץ, דבר זה יכול להסב שקט נפשי בכל מה שנוגע לבחירה. במקרים רבים, היועץ יהווה חלק מחברה, אשר בנוסף לפיתוח למידה תציע עוד קשת רחבה של שירותים אשר בכוחם לשרת את הארגון ולסייע בצמיחתו והתפתחותו – כך, שבהליך הבחירה כדאי לשים דגש גם על הנושא הזה.